Verbouwen

16 mei 2018
 Categorieën: Bouw & aannemers, Blog


Verbouwen is een ruim begrip. Het kan betekenen dat je een aanbouw laat plaatsen aan je huis, zoals een serre of een bijkeuken. Het kan echter ook betrekking hebben op een renovatie. Misschien laat je een nieuwe keuken plaatsen door Bouwbedrijf Schikan. Meestal laten mensen veel in hun huis verbouwen wanneer ze verhuisd zijn. Het kan namelijk lastig zijn een huis te vinden wat precies jouw stijl is. In sommige gevallen zijn de badkamer en de keuken flink verouderd. Dit betekent dus dat je aan de slag moet.   

Tijd en geld

Verbouwen is duur. Denk maar aan alle materialen die er voor nodig zijn om een verbouwing tot stand te laten brengen. Laten we zeggen dat je de badkamer flink onder handen wilt laten nemen. Misschien heb je nieuwe betegeling, een nieuw toilet en een nieuwe douchecabine nodig. Wanneer je er de ruimte voor hebt wil je misschien wel een bad hebben. Vergeet daarnaast ook niet de spiegel en een kastje voor je handdoeken en andere spulletjes. De kosten voor de verbouwing varieren door factoren zoals het materiaal, het merk en de winkel waar je de aankopen doet. Naast al deze kosten heb je natuurlijk ook nog het uurloon wat je de bouwvakkers moet betalen. Verbouwen kost dus tijd en geld.   

Verbouwen en renoveren

Wat tegenwoordig erg belangrijk wordt gevonden is de lichtinval in een huis. In oudere huizen zijn ramen echter in de meeste gevallen redelijk klein. Een populaire verbouwing is om een groot gedeelte van de muur te slopen en hier een enorme schuifpui voor in de plaats te laten zetten. Zulke aanpassingen kunnen een groot verschil maken wat betreft de uitstraling van een huis. Veel oude huizen voelen ook nogal hokkerig aan. Voor alles is een aparte ruimte. Er is een gesloten keuken, de hal is een gesloten ruimte, de trap is weggeborgen en soms is er een aparte eetkamer. Tegenwoordig willen de meeste mensen echter een ruimtelijk gevoel creëren in hun huis. De muur tussen de keuken en de woonkamer wordt vaak gedeeltelijk of helemaal weggehaald. Ook het halletje voor de trap is voor velen overbodig. Wanneer je echter muren weghaald, is het ook nodig om het gat in de vloer op te vullen. Wanneer je toch al bezig bent met verbouwen, vervang je misschien wel gelijk de hele vloer. Zulke ingrepen zijn groot en geven je het gevoel alsof je in een heel ander huis terecht gekomen bent. Dit zijn maar een paar voorbeelden van verbouwingen. De mogelijkheden zijn eindeloos. Belangrijk is echter altijd eerst een budget op te stellen zodat je niet voor verrassingen komt te staan.


Delen