Een interieurontwerp: een ontdekkingsreis voor creatieve ideeën

11 augustus 2021
 Categorieën: Bouw & aannemers, Blog


Bijna iedereen denkt er wel eens over na: een volledig nieuw interieur. Vaak gebeurt dat als mensen gaan verhuizen en veel meubels nu wel eens aan vervanging toe zijn. Ze willen een volledig nieuwe inrichting. Maar ook mensen die al langer in hetzelfde huis wonen, willen hun huiskamer wel eens flink opfrissen. Weg met die oude meubels, en nieuwe erin. Weg met dat behang, andere dessins en kleuren op de muur. En liefst ook nieuwe vitrage, wat absoluut ook bijdraagt aan een nieuwe look.

Maar waar beginnen?
Echter: veel mensen weten niet waar te beginnen. Meubels vervangen dat lukt vaak nog wel, hoewel partners het ook lang niet altijd eens zijn over welke stijl. Maar hoe krijg je nou een nieuwe stijl, een nieuwe look in huis? Het antwoord is te vinden bij een interieurontwerper. Want die kijkt met een hele frisse blik naar uw woonkamer en de huidige inrichting. Hij ziet al snel mogelijkheden. Hij voelt ook wat uw wensen zijn, en wat bij u past. Daarom zal hij nooit met een voorstel komen waar u niets in ziet.

De ontwerptekening gaat leven
Na de afspraak en een gesprek heeft de interieurontwerper een goed beeld van wat u wilt en wat zeker niet. Hij zal een eerste schets van uw woonkamer maken en daarbij ook kijken naar de lichtinval: hoe is de ligging ten opzichte van de zon? Vervolgens gaat hij daar in zijn kantoor of praktijk mee aan de slag. Hij laat eerst het gesprek bezinken, pakt zijn aantekeningen erbij, en begint aan de hand van de schets uw nieuwe woonkamer op papier vast te leggen. Waarschijnlijk maakt hij nog wel een aantal tekeningen, tot het moment dat hij één of meerdere ideeën helemaal gaat uitwerken. Als u dat interieurontwerp de eerste keer ziet, dan moet u vast even schakelen. U ziet die hernieuwde kamer nog niet helemaal voor u. Maar langzaam maar zeker gaat de tekening leven, en krijgt u er ook gevoel bij.

Veranderen en beslissen
Daarna is er natuurlijk ruimte voor aanpassingen. Misschien wilt u bijvoorbeeld toch de bank op een andere plek. Misschien vindt u de kleuren toch iets te gewaagd. U beslist, dus zal de interieurontwerper uw wensen verwerken in zijn tekening. En dan nog bent u natuurlijk helemaal vrij om het interieurontwerp helemaal of slechts deels te volgen. Wellicht wilt u een grotere of juist kleinere bank. Misschien zorgt het budget voor een beperking in de uitgaven. Maar hoe dan ook is uw woonkamer straks omgetoverd tot een frisse, nieuwe woonplek, waar u zich al snel thuis voelt.

Wilt u meer informatie? Bezoek dan de website van Hugo Caron Architecten bna


Delen