Inbraakbeveiliging laten installeren

8 augustus 2019
 Categorieën: Elektriciens, Blog


Niets is vervelender dan thuiskomen en er achter komen dat iemand heeft ingebroken in jouw huis. Er zijn vaak waardevolle spullen gestolen en daarnaast is het überhaupt geen fijn idee dat een vreemd iemand zomaar in jouw spullen heeft lopen snuffelen. Het is dan ook belangrijk om hier bepaalde maatregelen voor te treffen, bijvoorbeeld inbraakbeveiliging laten installeren.

Inbraakbeveiliging

Er zijn een hoop verschillende instrumenten die je kunt inzetten met als doel beveiliging tegen inbraak. Als eerste bijvoorbeeld het slot. Inbrekers hebben vaak kennis van verschillende sloten, maar wanneer er een nieuw slot is, weten zij niet direct hoe deze opengemaakt moet worden. Een nieuw slot kan dus inbrekers tegenhouden. Allereerst is het zo dat een inbreker kan doorlopen wanneer hij een nieuw slot ziet. Hij weet niet hoe die opengemaakt moet worden en in verband met haast loopt hij door naar het volgende huis. Sommige zullen het alsnog proberen, maar komen er achter dat het slot niet open te breken is.

Alarm

Ook kun je er voor kiezen om een alarm te laten installeren. De meeste alarmen kun je zo instellen dat jij, en eventuele andere familieleden, een code hebben om deze uit te schakelen. Met deze zelfde code kun je het alarm aanzetten. Wanneer er dan iemand binnenkomt terwijl hij aan staat, zal het alarm afgaan. De inbreker kan hierdoor schrikken en direct wegrennen. Ook buren, en eventueel een alarmcentrale of de politie, wordt gewaarschuwd door het alarm en zal hierop afkomen. Ondanks dat de inbreker dan misschien al wel binnen is gekomen, heeft hij niet voldoende tijd om ook nog eens kostbare spullen te stelen. Je houdt hem in ieder geval tegen.

Camerabeveiliging

Een andere manier van inbraakbeveiliging laten installeren is door middel van een camera. Een camera neemt namelijk alles op wat er gebeurt en wanneer een inbreker dit ziet, zal hij wellicht direct al doorlopen. Een inbreker wil geen risico lopen, maar doet dat alsnog wanneer hij inbreekt in een huis met camera's. Mocht de dief alsnog inbreken dan kunnen de camerabeelden dienen als bewijs. Ondanks dat het kwaad dan al geschied is, kan je het bewijs gebruiken om aangifte te doen tegen de dief. Ook kun je camerabewijs gebruiken voor de verzekering wanneer je de spullen opgeeft als gestolen.

Opletten

Als laatste is opletten natuurlijk het belangrijkste wat je kunt doen om inbraak tegen te houden. Er zijn een hoop mogelijkheden wat betreft inbraakbeveiliging laten installeren, maar opletten is ook ontzettend belangrijk. Doe alles op slot als je weggaat en zorg ervoor dat er geen ramen meer openstaan. Maak het de inbreker zo moeilijk mogelijk.


Delen