Plantencentrum

18 april 2018
 Categorieën: Boomwerken, Blog


Een eigen tuin is een groot bezit voor veel mensen. Als het Nederlandse weer het even toelaat, is het genieten van je eigen, goed onderhouden tuin, voor veel mensen het synoniem voor geluk. Heerlijk ontspannen en genieten van de rust met, als het even kan, de geur van bloemen en planten. Om je tuin echter een frisse look te geven kan een bezoek aan een plantencentrum uitkomst bieden. Het hoeft niet alleen te gaan om het aanschaffen van bloemen of planten, ook voor de nodige tuindecoratie is het plantencentrum het eerste aanspreekpunt.

 

Het plantencentrum als bron van inspiratie en advies

 

Geen enkele tuin is identiek en niet zelden zal je jouw tuin een nieuwe look willen geven. De ervaring van het plantencentrum helpt je om jouw ideale tuin snel vorm te geven en je kan er voldoende inspiratie opdoen. Omdat de meeste plantencentra in Nederland een zeer ruim assortiment hanteren kan je hier terecht voor nagenoeg elk type tuin. Of het nu gaat om een eenvoudig te onderhouden tuin met veel groen en weinig bloemen, of juist om een tuin die de nodige verzorging vereist. Met het advies van de deskundige weet je zeker welke planten je juist wel bij elkaar kunt plaatsen en welke planten juist niet.

 

Tuindecoratie

 

Een tuin bestaat niet enkel uit planten en bloemen, in de meeste gevallen bestaat een tuin uit twee of meer delen:

 

  • Het terras met een zitgedeelte
  • Het groene deel, met de bloemen en planten
  • Een looppad, eventueel gecombineerd met tuinverlichting

Ook voor het opdoen van nieuwe ideeën voor de aankleding van je tuin, ben je bij een plantencentrum als Plantencentrum vd Beuken aan het juiste adres. Op die manier is het eenvoudig om de inrichting van je terras af te stemmen op de indeling van de tuin. Zo kun je inspiratie opdoen om je terras opnieuw te betegelen met nieuw materiaal, of juist de looppaden te verfraaien met kwalitatief goede steentjes. Kies je voor die laatste optie, denk dan ook de tuinverlichting. Met de juiste tuinverlichting wordt het verblijf in de avonduren in de tuin nog aangenamer. Wil je jouw tuin echt helemaal af hebben, kijk dan eens naar de verschillende decoratieve elementen. Zo kan een mooi tuinbeeld je tuin een heel nieuwe uitstraling geven. Dat geldt niet alleen voor de tuin op zich, ook voor het verbeteren van de omheining zijn er diverse mogelijkheden. Ben je toe aan het vervangen van de tuinafscheiding, dan biedt het plantencentrum vaak veel verschillende opties zodat je een goed beeld kan krijgen van de mogelijkheden.


Delen