iPhone scherm reparaties

17 april 2018
 Categorieën: Herstellingen & restauraties, Blog


Onze smartphone is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse bestaan. Hij wordt overal voor gebruikt, of het nu gaat om berichten versturen, bellen of internetten. Daarnaast is de smartphone in toenemende mate een steeds betere fotocamera en videocamera, die we altijd binnen handbereik hebben als zich een situatie voordoet die de moeite waard is om vast te leggen. Camera's op smartphones worden per generatie beter van kwaliteit, het aantal megapixels neemt toe en op de nieuwe generatie smartphones zit niet meer slechts één- maar vaak al 2 en soms zelfs 3 lenzen. Elke lens heeft zijn eigen functie (kleur, zwarwit en zoom). Deze 3 lenzen maken ieder afzonderlijk een foto, waarna de 3 foto's worden samengesmolten tot 1 foto met het beste wat elke lens te bieden heeft.  

iPhone scherm reparaties bij schade

Wanneer je veelvuldig gebruik maakt van je smartphone, is de kans dat je hem per ongeluk laat vallen of dat je hem ergens tegenaan stoot groter. Zo komt het meer dan eens voor dat een smartphone op de grond valt. In veel gevallen komt de eigenaar er goed mee weg, de smartphone loopt natuurlijk wat krasje of deukjes op maar verder blijft het toestel prima functioneren. Minder prettig is het wanneer je smartphone valt en er een breuk of een serie van breuken is ontstaan in je scherm. Dit is funest omdat je scherm niet alleen weergeeft wat je doet maar tevens het bedieningspanneel is waarmee je de smartphone opdrachten geeft, gezien het gaat om een aanraakgevoelig touchscreen. Wanneer je smartphone een gebroken scherm heeft kan het zo zijn dat je hem niet meer goed kunt bedienen, waardoor hij praktisch onbruikbaar wordt. Ook kan een gevolg van schade zijn dat de smartphone nog wel werkt, maar dat je je foto's en video's niet goed meer kan waarnemen omdat het scherm een grote barst vertoont, hetgeen het zicht op je media belemmert.  

De methode van iPhone scherm reparaties

Met een gebroken scherm kun je kiezen om een nieuwe smartphone te kopen. Wat ook een goede optie is, is het scherm laten vervangen door iRepairNow. Dit gaat heel eenvoudig en is vaak klaar terwijl je wacht. Er zijn diverse specialisten die je smartphone kunnen voorzien van een nieuw of tweedehands scherm. Het oude scherm wordt (met glas en schermpanneel tegelijk) verwijderd en vervangen door een nieuw. Dit is meestal een klusje van 30 minuten, afhankelijk van de drukte bij de specialist. Het grote voordeel is dat je slechts een fractie betaald van de prijs die je voor een nieuwe smartphone zou moeten betalen. Na de reparatie is de smartphone niet van nieuw te onderscheiden.


Delen